Innotransfer llança l'edició 2021 i obri més oportunitats d'innovació i transferència tecnològica a la indústria valenciana

La plataforma d'innovació oberta i gestió col·lectiva de la Comunitat Valenciana coordinada per la Xarxa de Parcs Científics Valencians llançarà el programa 2021 el pròxim 12 de maig, implicant a més col·laboradors i sectors empresarials.

 

Per tercer any consecutiu els parcs científics valencians, entre els quals es troba el parc Científic de la Universitat d'Alacant, llancen la iniciativa d'innovació i transferència que connecta coneixement, tecnologia i empreses de la Comunitat Valenciana comptant amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la col·laboració de nous agents i organismes. Innotransfer és el programa que fomenta la cooperació entre els àmbits científic i industrial, facilitant el contacte i coneixement de les parts mitjançant una dinàmica de reptes-solució.

 

 

En 2020 Innotransfer va reunir a més de 1.100 actors de l'ecosistema valencià d'innovació i recopilem 235 expressions d'interès, que van emmarcar en el sector de l'agroalimentació, automoció, hàbitat sostenible, salut i tecnologies habilitadores.

 

Aquesta proposta d'activitats coordinada per la Xarxa de Parcs Científics Valencians (RePCV) presentarà des de maig fins a finals de desembre del 2021 un programa de webinars i accions %u201Cmatching%u201D amb noves àrees d'innovació multisectorial respecte a la passada edició.

 

Una xarxa d'agents i col·laboradors Innotransfer

%u201CEls Agents d'Innovació de l'AVI juguen un paper rellevant en l'impuls de la transferència de coneixement i la tecnologia per aquesta raó tenen un espai propi en INNOTRANSFER%u201D, afirma Salvador Coll, Director del Parc Científic de la Universitat Politècnica de València i President de la RePCV.

 

En 2021 la iniciativa compta amb una plataforma de més de 20 entitats col·laboradores (organismes científics, tecnològics, acadèmics i empresarials) i agents d'innovació vinculats de la Comunitat, la gran majoria de la xarxa AVI.

 

 

Oportunitats d'innovació per a més sectors

La iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva té com a objectiu impulsar la innovació en sectors econòmics clau de la Comunitat Valenciana donant suport a la seua Estratègia Regional d'Innovació i Especialització Intel·ligent. En l'edició 2020 es va centrar en cinc sectors, però enguany aconseguirà més àmbits industrials i de serveis per a potenciar la seua transferència tecnològica: agroalimentari i aigua, salut, cultura, oci, turisme, infraestructures i construcció, energia, tèxtil, calçat, moble, ceràmica i llar, transport i distribució, metalmecánico i plàstic, Instrumentació, dispositius i béns d'equip, programari, mitjana, editorial, educació, consultoria, assegurances, finances i seguretat.

 

Una plataforma de reptes i solucions innovadores

Des de la plataforma web http://www.innotransfer.org les organitzacions podran plantejar els seus reptes d'innovació i els equips d'investigació i empreses podran respondre amb propostes destinades a resoldre aquests problemes reals a través d'espais virtuals habilitats en la web. Amb aquesta iniciativa de transferència tecnològica entre equips empresarials i investigadors es pretendre continuar impulsant i facilitant la col·laboració entre els implicats i així consolidar projectes d'innovació amb impacte en la Comunitat Valenciana.