El Parc Científic de la UA i AEBA cerquen impulsar la biotecnologia com a element clau del futur de l'economia alacantina

Totes dues entitats s'han compromès a treballar conjuntament per al desenvolupament d'un clúster biotecnològic de referència a Alacant

Alacant, 26 d'abril de 2021. El president de l'Associació Empresarial de Biotecnologia de la Província d'Alacant (AEBA), Andrés Antón, i la gerent de la Fundació Parc Científic d'Alacant (PCA), Olga Francés, han signat un conveni de col·laboració entre totes dues entitats per al desenvolupament de nous projectes que fomenten el creixement de les empreses del sector de la biotecnologia i puga convertir-se Alacant en un clúster biotecnològic de referència.

L'acte, en el qual també va participar el director del Secretariat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d'Alacant, José Luis Todolí, va començar amb una visita per les instal·lacions del Parc Científic d'Alacant, així com a través de les obres d'ampliació que actualment s'estan duent a terme en la institució.

Després de la visita, els representants de totes dues entitats van procedir a la signatura d'aquest conveni, que subratlla l'existència d'un objectiu comú per al desenvolupament del teixit empresarial de la província d'Alacant i del sector de la biotecnologia. Així, en el document s'arreplega la disposició dels serveis d'espais, desenvolupament empresarial, finançament i internacionalització, entre altres, del Parc Científic d'Alacant per a benefici dels socis d'AEBA que es vinculen al parc. De la mateixa forma, l'associació es compromet a la difusió i promoció de les activitats del Parc Científic entre els seus associats. Totes dues entitats, a més, col·laboraran a través de la realització d'accions formatives i informatives conjuntes.

Olga Francés, gerent del PCA va mostrar el seu total compromís amb el sector de la biotecnologia i amb les empreses que el conformen, elements claus perquè Alacant puga comptar amb un teixit productiu divers i basat en la ciència, la tecnologia i el talent.

Per part seua, Andrés Antón, president d'AEBA, va mostrar la seua satisfacció pel conveni signat amb el parc científic de la UA i va assenyalar la importància que tenen per a les nostres empreses estar prop d'entorns com l'universitari perquè d'ells emana el talent i la investigació necessària per a l'èxit dels nostres projectes.

Aquesta acció es realiaza amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI)